Meteen naar de content. Meteen naar de navigatie.

Stichting Hart voor Moldavië

Corinne Natic-Anbeek

Stichting Hart voor Moldavië werkt sinds begin 2018 samen met Corinne Natic-Anbeek. Corinne is in 1994 uitgezonden naar Moldavië door de Christelijk Gereformeerde kerk in Zwolle en is nog steeds met deze kerk verbonden. Corinne is getrouwd met Anatoli en samen vangen zij permanent een aantal weeskinderen op in hun huis genaamd Casa Natanael (geschenk van God) in de stad Rezina.

Op dit moment vangen Corinne en haar man permanent 7 weeskinderen op in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar. Naast hun werk in Casa Natanael helpen zij verschillende oudere mensen en arme families in de regio Rezina. Corinne en haar man Anatoli hebben een eigen stichting opgericht genaamd Hart voor Rezina. Door het jaar heen hebben zij een aantal kort lopende projecten zoals hout voor de wintermaanden en schooltassen en schoolspullen voor kinderen.

Corinne is getrouwd met Anatoli en samen vangen zij permanent een aantal weeskinderen op in hun huis genaamd Casa Natanael.

Vanuit Nederland komen regelmatig groepen naar Rezina om bijvoorbeeld te helpen bij het verwerken en verdelen van hout onder ouderen. Daarnaast is recent het huis naast Casa Natanael aangekocht.

Corinne’ s aanpak kenmerkt zich door een grote mate van enthousiasme en doorzettingsvermogen. Tijdens haar presentaties in Nederland vertelt Corinne zeer beeldend en overtuigend over haar werk in Rezina.