Meteen naar de content. Meteen naar de navigatie.

Stichting Hart voor Moldavië

De familie Zwagerman

Stichting Hart voor Moldavië werkt samen met Sam Zwagerman. Sam bracht in 1996 voor het eerst een bezoek aan Moldavië en werd geraakt door de nood die hij daar aantrof. Hij is getrouwd met Rodica en samen hebben zij een zoon genaamd Samuel. Zijn vrouw Rodica is een onderdeel van het team voor het project 'Hart voor een kind'.

Familie Zwagerman aan tafel met Moldavische mensen

Sam spreekt Roemeens, de taal van het land, en kan daardoor een mooie brug vormen tussen Nederland en Moldavië. Sinds 2005 leidde Sam met zijn vrouw Rodica het Shelterproject. Verder begeleidt Sam diverse teams van Nederlandse vrijwilligers, die bijvoorbeeld in de zomermaanden een kamp komen leiden of komen klussen. Daarnaast komen ook vele anderen op bezoek om hulp te bieden of te zien wat men sponsort. Sam laat hen de diverse projecten van dichtbij meebeleven.

Sam bracht in 1996 voor het eerst een bezoek aan Moldavië en werd geraakt door de nood die hij daar aantrof.

Sams aanpak kenmerkt zich door een grote kennis van de Moldavische manier van doen, veel inzicht in de diverse situaties, een groot pragmatisme en wijsheid in het omgaan met alle partijen. Ook Rodica draagt als psychologe haar steentje meer dan bij in begeleiding van de kinderen en de tienermeisjes.